Filialele din ţară ale ICR îşi încheie activitatea

0

Filialele ICR din interiorul ţării îşi încheie activitatea începând de vineri, ca urmare a unei analize a impactului acţiunilor derulate de acestea, a decis Comitetul Director al Institutului Cultural Român (ICR).

„În urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de filialele Institutului Cultural Român din ţară, în raport cu misiunea Institutului, cu priorităţile actuale şi cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui program-pilot. În consecinţă, începând cu 31 iulie 2013, filialele ICR din interiorul ţării îşi vor înceta activitatea. ICR le mulţumeşte pentru colaborare şi pentru efortul depus tuturor celor implicaţi în acest demers”, se arată într-un comunicat de presă al ICR transmis, miercuri, AGERPRES.

Preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, declara, în luna iunie, la audierea din comisiile parlamentare reunite de cultură şi politică externă dedicată învestirii în această funcţie, că se va consulta cu specialişti ai ICR privind filialele din ţară. El spunea atunci că menirea principală a institutului trebuie să fie „exportul”.

„Cum spuneam, menirea principală a ICR este exportul. Este adevărat, una din motivaţiile pe care le-am auzit despre filialele ICR din ţară este că ar reprezenta un fel de aspiratoare de cultură pe plan local. Am încercat să mă informez, să mă uit prin alte locuri cum se întâmplă şi trebuie să vă spun că nu prea există. Eu personal nu pornesc pe ideea fixă de a le desfiinţa, dar în momentul de faţă eu nu le văd utilitatea”, afirma Zamfiroiu.

Programul-pilot de înfiinţare a filialelor ICR în provinciile istorice ale României a fost lansat în luna octombrie 2012, de echipa condusă de Andrei Marga, deschizându-se institute la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova, ca parte a „efortului de a face activitatea ICR cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.