FMI: Ministerele trebuie să se abţină să intervină în conducerea companiilor de stat

Ministerele de resort trebuie să se abţină să intervină în conducerea companiilor de stat, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Banca Naţională a României, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Andrea Schaechter.

Potrivit oficialului FMI, conducerea companiilor de stat ar trebui lăsată la discreţia managerilor privaţi, care trebuie selectaţi într-o manieră transparentă, aşa cum prevede legea.

„Pentru noi este foarte important ca ordonanţa privind guvernanţa corporativă să fie aplicată în spiritul şi litera ei. Am sfătuit cu fermitate autorităţile să aplice aceste prevederi, să se asigure că noile numiri (de manageri privaţi – n.a.) se fac în conformitate cu prevederile ordonanţei, acum transpusă şi într-o lege. Este o lege bună, făcută cu asistenţa Băncii Mondiale. Este vorba despre implementarea ei, va fi important ca autorităţile să se reţină de la intervenţia în conducerea acestor întreprinderi de stat”, a subliniat reprezentanta FMI.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. VICA spune

    Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata