FMI: Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară

Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Andrea Schaechter.

„A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscală. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală”, a spus Schaechter, care a adăugat că, dacă datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA.

Oficialul FMI a spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/, de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.