MAI va achiziţiona 105 autovehicule noi prin programul „Rabla”

Ministerul Afacerilor Interne va achiziţiona în acest an 105 autovehicule noi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional printr-o procedură de licitaţie deschisă programată a se desfăşura în data de 9 septembrie, potrivit unui comunicat al MAI..

„Ministerul Afacerilor Interne continuă demersurile de înnoire a parcului auto, prin accesarea şi în acest an a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Astfel, 105 autovehicule noi vor intra în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, contribuind la consolidarea gradului de asigurare cu mijloace de transport a structurilor MAI. Accesarea acestui program va permite realizarea unei economii estimată a depăşi valoarea de 682.000 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea tichetelor valorice obţinute de către MAI în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, se arată în comunicatul MAI.

Potrivit MAI, în contextul înnoirii parcului auto, 105 autovehicule vechi vor fi scoase din uz şi predate colectorilor autorizaţi.

„Pentru anul 2013, prima de casare pentru un autovehicul care îndeplineşte condiţiile de scoatere din uz prin intermediul programului sus-menţionat este în valoare de 6.500 lei. Aceasta este acordată sub forma unui tichet valoric (voucher), în condiţiile în care pentru achiziţia unui autovehicul nou poate fi utilizat un singur astfel de voucher. Achiziţia celor 105 autovehicule va fi realizată prin licitaţie deschisă, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice, deschiderea ofertelor fiind planificată pentru data de 9 septembrie”, anunţă sursa citată.

MAI reaminteşte că în anul 2012 cadrul legal ce reglementează accesarea de către persoanele juridice a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional a permis ministerului achiziţia a 144 de autoturisme din gama Dacia, preţul de cumpărare fiind astfel diminuat cu 11.400 lei/autovehicul, economia totală realizată fiind de 1.641.600 lei.

De asemenea, în 2011, MAI a achiziţionat prin acelaşi program 30 de autospeciale de teren Dacia Duster, la un preţ per bucată diminuat cu 11.400 lei, suma totală astfel economisită fiind de 342.000 lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.