Maramureş: Incendiul de pădure din marginea cătunului Bloaja, nestins

Pompierii militari, silvicultori, jandarmii şi voluntarii au reuşit să croiască un culoar de protecţie a zonelor împădurite din apropierea cătunului Bloaja din Munţii Lăpuşului afectate de un incendiu.

Incendiul, care izbucnit în urmă cu trei zile, a distrus peste patru hectare de răşinoase, iar pompierii acţionează cu dificultate din cauza zonei montane greu accesibile.

Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că forţele de intervenţie au realizat, în ultimele ore, cu ajutorul unui buldozer un culoar de protecţie cu o lăţime de aproximativ patru metri a zonelor împădurite care nu au fost afectate de flăcări la Bloaja.

El a spus că incendiul nu a fost stins, dar măsurile luate au împiedicat propagarea în alte zone, respectiv apariţia de noi focare.

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a fost informat permanent despre evoluţia incendiului şi acţiunile echipelor de intervenţie.

Pe timpul nopţii de marţi spre miercuri, incendiul a fost supravegheat de angajaţi ai Ocolului Silvic din oraşul Târgu Lăpuş, membri ai composesoratului Bloaja, dar şi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cerneşti.

Miercuri dimineaţă, pompierii militari coordonaţi de lt.col. Ioan Mureşan, împreună cu viceprimarul comunei, s-au deplasat la locul focarului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.