O postare pe Facebook privind vânătoarea de urşi bruni stârneşte indignare

O postare pe un site de socializare privind vânătoarea de urşi bruni în România „cu trofeul garantat” a atras miercuri numeroase comentarii din partea românilor, ei declarându-se indignaţi că acest lucru este posibil deşi există interdicţii legale.

Pe Facebook s-a semnalat existenţa unei oferte de vânătoare de urşi bruni pentru 4.500 de euro, preţ în care este inclusă şi cazarea, transportul, asigurarea şi permisul de vânătoare, postată de George Richmond Elliott, de la Hunting and Sporting Scotland Ltd.

Potrivit site-urilor mai multor televiziuni de ştiri o româncă i-a scris scoţianului, iar răspunsul pe care susţine că l-a primit a fost următorul: „Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”.

Efectivele naţionale de urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice, estimate pentru 2013, în România, se apropie de 22.000 de exemplare, peste jumătate din total aparţinând speciei pisica sălbatică, iar peste 6.000 speciei urs brun, potrivit datelor oficiale remise, miercuri, AGERPRES, de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, care au la bază concluziile unui raport întocmit de către Fundaţia Carpaţi, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi Universitatea „Transilvania” din Braşov – Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Din concluziile raportului reiese faptul că, strict pe speciile analizate, populaţia de urşi bruni din pădurile României este estimată, în 2013, la 6.166 de exemplare, iar cea de lupi la 2.716 exemplare. De asemenea, în acest an efectivele de râs ar putea ajunge la 1.317 exemplare, în timp ce specia pisica sălbatică deţine supremaţia, cu 11.750 exemplare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.