Poveşti pescăreşti: După ce Putin a prins o ştiucă de 21 kg, Lukaşenko se laudă cu un somn de 57 kg

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că a prins un somn uriaş, de circa 57 de kilograme, în râul Pripiat din regiunea Gomel, una din cele şase provincii belaruse, care la est se învecinează cu Rusia, iar la sud are graniţă comună cu Ucraina. De altfel, râul Pripiat care traversează Ucraina şi Belarus trece şi prin zona în care este situată centrala nucleară de la Cernobâl, unde în aprilie 1986 a explodat un reactor, ceea ce a reprezentat cel mai mare dezastru produs de om.

„Eu personal am prins un somn de 57 de kg! De fapt, am prins chiar trei, primii doi cântărind 24 şi, respectiv, 7 kilograme”, s-a lăudat preşedintele belarus la o şedinţă a guvernului de la Minsk, consacrată îmbunătăţirii normelor de vânătoare şi pescuit, conform imaginilor difuzate de televiziunea locală ONT, preluată miercuri de Ria Novosti.

Nu demult, în râul Pripiat în genere nu era peşte, a recunoscut liderul belarus, indicând că, între timp, lucrurile s-au mai schimbat. ‘S-a făcut ordine acolo. Acum bagi mâna în apă şi peştele te prinde de deget’, a exclamat Lukaşenko, care a recunoscut că îi place să pescuiască încă din copilărie.

După cum notează Ria Novosti, râul Pripiat, afluentul drept al Niprului, trece prin sudul Belarus şi, parţial, prin zona de excludere de lângă centrala nucleară de la Cernobâl.

Săptămâna trecută, Kremlinul a postat pe site-ul său mai multe fotografii şi o înregistrare video care îl arată pe preşedintele Vladimir Putin prinzând o ştiucă de 21 de kg. Serviciul de presă a explicat că materialul vizual datează de câteva săptămâni, când liderul rus, însoţit de premierul Dmitri Medvedev şi ministrul apărării Serghei Şoigu, a petrecut câteva zile în rezervaţia naturală din Tuva, în sudul Siberiei, la graniţa cu Mongolia. Bloggerii ruşi au suspectat imediat un montaj pentru că imaginile aminteau izbitor de mult de cele din concediul lui Putin din 2007 în această regiune cu o vegetaţie fabuloasă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.