Rectorul Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa, Tiberius Epure, reţinut

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Tiberius-Dănuţ Epure, rector al Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat al DNA postat marţi seara pe site-ul instituţiei.

Alături de acesta a mai fost reţinut un alt inculpat, Stere Tala, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită. Tiberius Epure este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, în cursul lunii august 2012, inculpatul Epure, în calitate de rector, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

„Din banii pretinşi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Tiberius Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.