Sorin Roşca Stănescu: Guvernul s-ar putea confrunta cu un boicot al parlamentarilor dacă va continua să respingă proiectele iniţiate de aceştia

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu critică, miercuri, într-o declaraţie politică remisă AGERPRES, respingerea „cvasigenerală” de către Guvernul USL a proiectelor de lege iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide şi atrage atenţia că prin continuarea unor astfel de practici Executivul s-ar putea confrunta cu „un boicot explicit al parlamentarilor”.

„Atrag din nou atenţia asupra unor practici dăunătoare şi periculoase pentru democraţie, de care se face vinovat, în mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Mă refer la respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide. În urmă cu o săptămână, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai puţin de 19 proiecte de legi, neexistând nicio situaţie de aviz favorabil. În ultima şedinţă de Guvern, (…) Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative”, susţine senatorul PNL.

Roşca Stănescu adaugă că într-un singur caz, al 19-lea, Guvernul a precizat că soluţia pe proiectul de lege ar urma să fie dată de Parlament.

Liberalul îşi exprimă consternarea în raport cu „acest dispreţ constant manifestat faţă de puterea legislativă”, precum şi îngrijorarea că asemenea avize negative, într-un număr atât de mare, care se adaugă numeroaselor hotărâri adoptate în Executiv, nu pot fi în mod obiectiv documentate şi analizate în mod serios în timpul scurt de numai o săptămână, scurs de la o şedinţă de Guvern la alta.

„Nu pot decât să prezum că la originea acestor avize negative în serie stau nu miniştrii, nu membrii cabinetului şi cu atât mai puţin premierul, cât birocraţii din subordine. Aceştia fiind primii vinovaţi pentru dispreţul manifestat faţă de munca parlamentarilor, guvernanţii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba, în mod mecanic, asemenea soluţii şi nu înţeleg pericolul real, vizând golirea de conţinut a actului democratic. Dacă Guvernul Ponta persistă în asemenea practici, ar putea să se vadă confruntat, în viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor”, conchide Sorin Roşca Stănescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.