Taxa pentru Podul Prieteniei rămâne aceeaşi, iar circulaţia nu se închide

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu va relua discuţiile cu Ministerul Transporturilor privind reducerea taxei pe Podul Prieteniei la nivelul practicat de partea bulgară dar deocamdată taxele rămân la acelaşi nivel.

„Chiar ieri am avut o discuţie de două ore şi jumătate la Consiliul Judeţean Giurgiu cu noul guvernator al districtului Ruse (Bulgaria) privind taxa de pod şi reducerea acesteia cel puţin la nivelul practicat de partea bulgară dar o decizie în acest sens se va putea lua după ce avem ministru al transporturilor, domnul Victor Ponta fiind interimar”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Gavrilă.

Citeste si:  "Tezele din septembrie": Să îi construim lui Boc 5 programul de guvernare

El spune că existase o discuţie cu fostul ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, privind reducerea taxei de pod la trecerea Podului Prieteniei începând cu data de 1 august 2013 dar acestea vor trebui reluate cu noul ministru al transporturilor. Totodată, vicepreşedintele CJ Giurgiu Dumitru Gavrilă spune că nu se pune problema închiderii circulaţiei pe Podul Prieteniei.

„Singurele lucrări pe care le au de făcut bulgarii sunt în apropierea unui sens giratoriu de la intrarea în Ruse şi pentru acest lucru circulaţia va fi deviată acolo dar nu se va închide circulaţia pe pod”, a completat Dumitru Gavrilă.

Citeste si:  Circulaţia rutieră pe DN 19, pe sectorul cuprins între km 133+704 şi 138+424, închisă până pe 12 iunie

În prezent, taxa la Podul Prieteniei este de 2 euro în partea bulgară şi de 6 euro în partea română pentru autoturisme, de mai mulţi ani fiind discuţii între partea română şi partea bulgară pentru practicarea aceluiaşi nivel de taxe de o parte şi de alta a trecerii podului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata