EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Un student american, despăgubit cu 4 milioane de dolari după ce a fost uitat patru zile în închisoare

0

Un student din oraşul american San Diego a primit 4,1 milioane de dolari de la guvernul american după ce a fost ‘uitat’ timp de patru zile într-o celulă din închisoare, a anunţat avocatul său.

Daniel Chong a mărturisit că a fost nevoit să-şi bea urina pentru a supravieţui, a încercat să-şi cresteze pe braţ un mesaj adresat mamei sale şi a avut halucinaţii.

El a fost reţinut într-un raid al poliţiei pentru trafic de droguri în 2012, însă i s-a spus că nu va fi învinuit. Cu toate acestea, timp de patru zile nimeni nu s-a întors la celula în care era reţinut.

Un inspector al Ministerului de Justiţie anchetează acest caz.

Chong, în prezent în vârstă de 25 de ani, a declarat că a strecurat pe sub uşă un şiret şi că a ţipat pentru a atrage atenţia înainte ca cinci sau şase persoane să-l găsească în celulă acoperit de propriile excremente la sediul Administraţiei Antidrog (DEA) din San Diego.

După ce a fost salvat, Daniel Chong a petrecut cinci zile în spital pentru a-şi reveni ca urmare a afecţiunilor de care suferea după incident: deshidratare, probleme cu rinichii, crampe abdominale şi esofag perforat. De asemenea, bărbatul a slăbit 7 kilograme.

Purtătorul de cuvânt al DEA, Allison Price, a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere cu bărbatul care a primit despăgubiri în valoare de 4,1 milioane de dolari. Şeful DEA a prezentat scuze publice în luna mai 2012, spunând că ‘este profund îngrijorat’ de acest incident.

Avocatul lui Chong a afirmat la rândul său că, în urma acestei întâmplări, DEA a introdus noi reguli pentru detenţie, inclusiv verificarea zilnică a celulelor şi instalarea unor camere video în interiorul acestora.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.