EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Duşa: Toţi absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ vor fi angajaţi în conformitate cu pregătirea dobândită

0

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, i-a asigurat joi pe absolvenţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov că vor fi angajaţi, conform pregătirii, la fel ca toţi absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ, promoţia 2013.

„Sunteţi promoţia centenarului aviaţiei militare şi rezultatele pe care le-aţi obţinut la învăţătură dovedesc faptul că vă doriţi o carieră de excepţie în domeniul aviaţiei militare. Mediile pe care le-aţi obţinut la examenul de licenţă sunt deosebite şi vreau să vă felicit că între dumneavoastră, o domnişoară, Avădanei Angela Karina, a obţinut cea mai mare medie la examenul de licenţă din întreg învăţământul militar din acest an, cu media 9,82. V-aţi ales un domeniu deosebit, aviaţia militară, care este deosebit pentru că vă aşteaptă şi obiective deosebite. Va trebui să vă pregătiţi continuu pentru că, zi de zi, cea de ceas acest domeniu se înnoieşte şi, de aceea, trebuie să vă pregătiţi mereu pentru a fi în pas cu tehnica din domeniul aviaţiei”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Potrivit acestuia, pentru că aviaţia este una dintre componentele importante ale armatei române în acţiunile operative trebuie să beneficieze şi de alocări de fonduri substanţiale pentru modernizarea aviaţiei militare şi dotarea cu tehnică de ultimă generaţie. „Bugetul mai mare obţinut de minister în acest an şi alocările mai mari obţinute de bugetul Ministerului Apărării Naţionale zilele trecute după rectificarea bugetară dovedesc acest lucru, iar mulţi dintre aceşti bani se vor duce spre forţele aeriene”, a subliniat Mircea Duşa.

El a precizat că este vorba despre programul de dotare al armatei române cu avioane de transport cargo şi trupe, aeronavele Spartan.

În această toamnă vor sosi avioanele şase-şapte de tipul Spartan, iar în perioada următoare va începe derularea programului pentru înzestrarea aviaţiei militare cu avioane multirol.

„Aşa că, cei care v-aţi pregătit pentru acest domeniu aveţi garanţia rostită azi de mine că veţi avea în continuare avioane, aparate de luptă, sisteme informatice, sisteme de supraveghere a zborului pe care să le folosiţi în funcţie de pregătirea realizată în anii de studiu„, a explicat Mircea Duşa.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate în Piaţa Sfatului, absolvenţii au fost felicitaţi pentru rezultatele obţinute, iar şefii de promoţie au primit diplome, albume, cărţi. Şefa promoţiei pe întreg învăţământul militar şi şef de promoţie la specialitatea Aviaţie nenaviganţi Forţe Aeriene şi Forţe Terestre, Avădanei Angela Karina, care a absolvit cu media 9,82, va urma un curs de bază la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, după care va primi repartiţie la Forţele Aeriene.

Avădanei Angela Karina este din Sfântu Gheorghe, are 21 de ani şi a declarat că îşi doreşte să ajungă la Bucureşti să lucreze ca şi controlor de trafic aerian sau în alt domeniu al Forţelor Aeriene.

Promoţia din acest an a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” numără 159 de tineri ofiţeri dintre care 20 de fete în specialităţile aviaţie naviganţi avioane, aviaţie naviganţi elicoptere, aviaţie nenaviganţi, radiolocaţie, artilerie şi rachete antiaeriene, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană. Pentru Ministerul Apărării din Republica Moldova au fost nouă absolvenţi, toţi băieţi, pentru specialităţile aviaţie naviganţi avioane, aviaţie naviganţi elicoptere, aviaţie nenaviganţi, radiolocaţie artilerie şi rachete antiaeriene. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea absolvenţilor şi survolarea Pieţii Sfatului de către avioane civile şi de agrement de la Aeroclubul Braşov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.