Fondul de salarii pentru bugetari poate fi indexat cu inflaţia în 2014, dar cu respectarea unui deficit bugetar de 2%

Fondul total de salarii pentru angajaţii din sectorul public ar putea fi majorat în 2014 cu rata inflaţiei, dar numai cu respectarea unui deficit bugetar de 2% din Produsul Intern brut (PIB), potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Ministrul Liviu Voinea a precizat miercuri, la postul de televiziune RTV, că bugetul pentru anul 2014 va fi construit pe un deficit de 2% din PIB, atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia europeană ESA, care ia în calcul şi angajamentele de plată.

„La nivel de intenţie se doreşte creşterea anvelopei totale de salarii, a fondului total de salarii, undeva în jurul ratei inflaţiei. Este o variantă de lucru, nu este o decizie luată. Nu este luată decizia pentru cine se va aplica o eventuală creştere a salariilor. Decizia va fi luată în octombrie înainte de finalizarea bugetului, până atunci vor fi făcute toate evaluările de impact”, a mai spus ministrul delegat pentru buget.

Pentru 2014, ţinta de inflaţie a Băncii Naţionale a României (BNR) este de 2,5%, plus/minus un punct procentual, iar proiecţia de inflaţie pentru anul viitor este de 3,3%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. aura spune

    Bugetarii trebuie injumatatiti, cel putin, astia produc numai paguba, nu mai spunem ca ei intretin furtul de la Stat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.