Snowden a primit azil temporar în Rusia şi a plecat de pe aeroport într-un loc sigur

Fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA, Edward Snowden, a plecat joi de pe aeroportul moscovit Şeremetievo către un loc secret, dar sigur, după ce Rusia i-a acordat statutul de refugiat.

‘Tocmai l-am condus. A plecat într-un loc sigur’, a declarat pentru Rossia 24 avocatul acestuia, Anatoli Kucerena, insistând că ‘securitatea este o problemă foarte serioasă’ pentru clientul său, care a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, după ce a făcut dezvăluiri despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor.

Washingtonul estimează că divulgarea acestor informaţii a provocat un prejudiciu enorm securităţii naţionale a SUA şi a cerut extrădarea lui Snowden.

Potrivit RIA Novosti, Snowden a primit azil temporar în Rusia pentru 12 luni.

‘Edward Snowden a obţinut statutul de refugiat în Rusia’, a confirmat pe reţeaua Twitter organizaţia WikiLeaks, care de asemenea îl asistă pe tânărul informatician.

‘Locul unde se află nu va fi divulgat din raţiuni de securitate, pentru că este persoana cea mai căutată din lume’, a precizat pentru AFP avocatul lui Snowden. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.