EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Spania: Mecanicul tocmai terminase de vorbit la telefon cu controlorul din tren

0

Mecanicul de locomotivă al trenului care a deraiat la 24 iulie la Santiago de Compostela a declarat că nu vorbea la telefon în momentul deraierii, ci închisese cu câteva secunde înainte. El a afirmat de asemenea că discuţia ‘s-a concentrat asupra liniei pe care ar fi urmat să oprească trenul în gara din Pontedeume’, o localitate situată chiar înainte de El Ferrol, destinaţia sa finală.

Mecanicul, Francisco José Garzón Amo, s-a prezentat personal miercuri în faţa judecătorului pentru a preciza că persoana cu care discuta la telefon era controlorul de bilete de la Renfe (Reţeaua naţională a căilor ferate spaniole), aflat în acel moment undeva în tren şi care a fost cel care a iniţiat discuţia, a precizat într-un comunicat Tribunalul superior din Galicia.

Potrivit tribunalului, judecătorul a solicitat companiei Renfe mai multe documente cu privire la mecanic, între care rezultatele controalelor sangvine realizate în ultimii ani de companie, testele privind condiţia fizică, experienţa pe ruta pe care s-a produs accidentul sau cursurile de pregătire la care a participat.

Judecătorul a cerut de asemenea informaţii privind cutiile negre ale altor trenuri care au circulat pe acelaşi traseu, vitezele practicate pe această linie şi despre trenul în cauză.

Magistratul a solicitat şi din partea Adif, societatea de stat responsabilă cu securitatea reţelei feroviare, un raport privind căile ferate din zona accidentului, situaţia semnalizării balistice fizice şi luminoase pe linie şi în curba fatală, considerată de altfel periculoasă de mai mulţi conductori de tren.

Judecătorul mai doreşte informaţii şi cu privire la alte convorbiri telefonice pe care le-ar fi putut avea mecanicul cu alte persoane şi le-a cerut operatorilor telefonici detalii în acest sens legate de contactele mobile ale acestuia, în plan profesional şi personal.

Francisco José Garzón Amo /52 de ani/ este cercetat în libertate pentru omor prin imprudenţă în legătură cu accidentul de la 24 iulie în care şi-au pierdut viaţa 79 de persoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.