SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă noi sancţiuni contra Iranului

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a aprobat miercuri noi sancţiuni dure contra sectorului petrolier iranian şi altor industrii, informează Associated Press şi France Presse.

Unii critici ai textului au notat că votul din Cameră este inoportun întrucât intervine cu trei zile înainte ca Hassan Rohani – care a condus între 2003 şi 2005 negocierile nucleare între Iran şi marile puteri sub preşedinţia reformatorului Mohammad Khatami – să fie instalat în funcţia de preşedinte al ţării.

Proiectul de lege, care trebuie încă aprobat de Senat şi semnat de preşedintele Barack Obama, nu menţionează victoria recentă a lui Hassan Rohani sau angajamentul său de a îmbunătăţi relaţiile Iranului cu lumea.

Proiectul de lege adoptat miercuri pune pe lista neagră orice afacere în sectoarele de minerit şi construcţii iraniene şi angajează Statele Unite să pună capăt tuturor vânzărilor de petrol iranian la nivel mondial până în 2015.

Vânzările de petrol sunt cea mai mare sursă de bani pentru programul nuclear al Iranului.

Washingtonul se teme că Iranul dezvoltă arme nucleare. Teheranul pretinde că programul său este pentru scopuri energetice şi de cercetare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.