Traseul Lacurilor din Retezat – o variantă convenabilă pentru turismul de week-end

Turiştii care doresc să scape de canicula verii au la dispoziţie varianta unei excursii în Masivul Retezat, unde pot vedea mai multe lacuri din căldarea glaciară Bucura, la circa 2.000 de metri altitudine, pe un traseu de circa trei ore, uşor, ce a fost deschis de salvamontişti pentru oamenii cu mai puţină pregătire fizică.

„Traseul Lacurilor are un grad de dificultate scăzut şi poate fi străbătut în circa trei ore, inclusiv cu pauzele de fotografii şi de gustare. Este un traseu relaxant, uşor, pentru toate grupele de vârstă şi pentru toţi turiştii. Traseul pleacă de la Lacul Bucura, din zona Refugiului Salvamont, şi este conceput ca un circuit. Se văd toate lacurile, pe o potecă accesibilă tuturor turiştilor”, a declarat joi, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Astfel, pe parcursul traseului se pot vedea lacurile Bucura, Florica, Viorica, Tăul Porţii, Analia, Bucurel. În cazul acestuia din urmă, este posibil ca apa să fii secat din lac, pentru că vara se mai întâmplă acest lucru atunci când temperaturile de afară sunt ridicate.

„Turistul trebuie să aibă la el un echipament adecvat. Traseul este uşor, dar el se desfăşoară într-o zonă care este situată la o altitudine de 1.800-2.000 de metri. Ce aceea, este bine ca echipamentul să includă o pereche de bocanci uşori, de munte, şi haine în care turistul să se simtă confortabil”, spune şeful Salvamont Hunedoara.

Deoarece traseul include o zonă relativ mică, riscul apariţiei unor schimbări bruşte ale vremii este redus, faţă de locul de plecare. Este bine totuşi ca iubitorii muntelui să-şi ia câteva măsuri de siguranţă, în cazul în care va apărea o ploaie trecătoare.

Traseul Lacurilor este marcat cu punct roşu, pe fond alb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.