EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Valetul reginei Elisabeta care a instalat pe suport anunţul naşterii bebeluşului regal s-a întors în India

0

Badra Azim şi secretara reginei Elisabeta a II-a, Ailsa Anderson, au instalat pe suport anunţul naşterii prinţului George, bebeluşul prinţului William şi al lui Kate Middleton. Valetul era de gardă la poarta Privy Purse şi de aceea a ajutat la instalarea anunţului. De atunci s-au întâmplat lucruri nedorite în viaţa lui: nu a obţinut reînnoirea vizei britanice, aşa că a fost nevoit să se întoarcă la părinţi, în India, la periferia Calcuttei, relatează lefigaro.fr.

Acum o săptămână era aclamat de ziarişti şi de curioşii din faţa porţii palatului Buckingham. Presa britanică a scris marţi despre soarta lui Badar Azim, care a fost unul din protagoniştii ceremoniilor ocazionate de venirea pe lume a bebeluşului regal. El se afla în Marea Britanie din 2010, fiind salariat model în serviciul familiei regale de anul trecut. Tânărul indian de 25 de ani a fost nevoit să plece din locuinţa de serviciu din fostele grajduri ale palatului Buckingham şi să se întoarcă în ţara natală fiindcă nu i s-a reînnoit viza britanică. S-a întors în casa cu două camere a părinţilor săi, în care locuiesc nouă persoane.

Decizia administraţiei britanice este cu atât mai greu de înţeles cu cât ea întrerupe un parcurs fără greşeală al tânărului indian. În India, Badar Azim, copil într-o familie numeroasă, a fost luat în grijă de orfelinatul St-Mary, administrat de Congregaţia irlandeză a fraţilor creştini. Organizaţia, care vine în sprijinul celor defavorizaţi, i-a asigurat în 2008 studiile la colegiul internaţional de management hotelier din Calcutta. Doi ani mai târziu, Congregaţia a reuşit să strângă 10.000 de lire pentru ca tânărul Azim să meargă la Universitatea Napier din Edinburgh, unde a obţinut un master în domeniul hotelier.

Cu diploma în buzunar, Badar Azim a obţinut în 2011 o viză clasică de lucru pe doi ani, după studiile universitare. În februarie 2012, el s-a angajat la palatul Buckingham, cu 15.000 lire pe an şi locuinţă de serviciu. Servea ceaiul, primea invitaţii la recepţiile din grădină şi banchete regale şi transmitea mesaje. I-a întâlnit pe regina Elisabeta a II-a şi mulţi membri ai familiei Windsor. Potrivit a doi fraţi de-ai săi, de 20 şi 14 ani, Badar Azim ştia, când a instalat suportul pe care a fost pus anunţul naşterii bebeluşului regal, că îndeplinea cea mai importantă misiune a lui, dar şi una din ultimele la Buckingham.

Nici Badar Azim, nici Ministerul de Interne nu au explicat de ce nu i s-a reînnoit viza. Se ştie însă că s-a renunţat în aprilie 2012 la tipul de viză de care beneficia valetul. Palatul Buckingham a spus că nu poate face comentarii asupra statutului salariaţilor săi. Potrivit unei surse care lucrează la palat, ‘Badar Azim este dezamăgit şi trist că nu i s-a prelungit viza. Îşi făcuse mulţi prieteni în Marea Britanie şi îi pare rău că trebuie să îi părăsească. Faptul că a venit în Anglia i-a schimbat viaţa’.

Apropiaţii lui speră că tânărul va putea să îşi folosească experienţa regală pentru a se angaja într-un hotel de lux din India, încheie lefigaro.fr.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.