Colin Powell neagă o relaţie extraconjugală cu Corina Creţu după ce un hacker dezvăluie mailuri „foarte personale”

Fostul secretar de stat american Colin Powell neagă că a avut o relaţie extraconjugală cu europarlamentarul român Corina Creţu, după ce un hacker anonim a ameninţat că va publica emailuri considerate de Powell „de natură foarte personală”, informează joi Fox News şi site-ul The Smoking Gun.

TheSmokingGun.com a relatat joi că Powell, 76 de ani, a întâlnit-o prima dată pe Corina Creţu când ea era consilier al preşedintelui României Ion Iliescu, iar el servea ca şef al diplomaţiei în administraţia lui George W. Bush. „Ocazional, am participat la aceleaşi reuniuni diplomatice şi internaţionale”, explică el, citat de The Smoking Gun (TSG).

Într-un comunicat transmis acestui site, Powell declară: „După ce am plecat de la Departamentul de Stat în ianuarie 2005, am rămas în contact prin email. I-am dat frecvent sfaturi cu privire la perspectivele ei de a găsi o poziţie la ONU sau în altă organizaţie internaţională”.

„De-a lungul timpului, mailurile au căpătat un caracter foarte personal, dar nu au avut ca rezultat o relaţie. Aceste tipuri de emailuri s-au terminat în urmă cu câţiva ani”, a mai scris Powell.

„Nu a fost nicio relaţie atunci şi nu este nici acum”, subliniază el. „În ultimii opt ani, am văzut-o pe dna Creţu o dată sau de două ori când ea a venit din Europa să participe la conferinţe de grup la Washington. Nu am mai văzut-o de câţiva ani, dar am rămas prieteni şi suntem în contact”, a mai explicat el.

Şi conchide: „Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent şi este fericită”.

Powell a recunoscut de asemenea, în comunicatul către TSG, că a sfătuit-o pe Corina Creţu să-şi şteargă mesajele cu această corespondenţă.

„În lumina a ceea ce se întamplă, pare evident că a trebuit să îi cer dnei Creţu să îşi şteargă emailurile”, a scris Powell, simţind că este urmărit de hackerul cunoscut sub pseudonimul „Guccifer”.

Guccifer este hackerul care şi-a petrecut ultimele opt luni spărgând conturile online ale unor oficiali ai administraţiilor Clinton, Bush şi Obama, ale unor foşti agenţi FBI, contractori de apărare, membri şi prieteni ai familiei Bush, precum şi ale unor diferite personalităţi publice, inclusiv jurnalistul Carl Bernstein, autoarea Candace Bushnell şi miliardarul John Doerr, aminteşte TSG.

În timp ce TSG nu a menţionat-o pe Corina Creţu cu numele şi nici nu s-a referit la o posibilă poveste de dragoste, negarea rapidă de către Powell a unei presupuse relaţii – mai ales una cu un oficial al unui guvern străin în timp ce el servea ca şef al diplomaţiei americane – a fost în mod clar determinată de caracterul sensibil al emailurilor trimise în contul său personal de AOL.

Şi probabil, de o dorinţă din partea lui Powell de a aborda orice aparenţă de incorectitudine, în special în lumina scandalului de anul trecut în care a fost implicat generalul trecut în rezervă David Petraeus, mai notează The Smoking Gun. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.