Două parcuri de aventură pentru turiştii care ajung pe Transfăgărăşan

Turiştii care ajung pe Transfăgărăşan în zona Piscu Negru – Cabana Capra din judeţul Argeş au la dispoziţie două parcuri de aventură, cu o suprafaţă totală de aproape 9.000 de metri pătraţi.

Cele două parcuri au fost concepute de salvamontistul Aurelian (Relu) Nica, alpinist cu aproape trei decenii de experienţă, dar şi pasionat sculptor în lemn.

„Această mişcare este în plină dezvoltare în România. Pe lângă cele două parcuri din zona Transfăgărăşan, eu am mai construit parcul de la Comana, din judeţul Giurgiu, precum şi un parc la Buşteni, în cartierul Zamora”, a declarat vineri, salvamontistul Relu Nica.

„Adventure Park Capra”, construit lângă Cabana Capra, a fost inaugurat la sfârşitul anului 2008. Parcul, cu o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi, se află la altitudinea de 1585 de metri, fiind singurul din ţară amenajat în zona golului alpin.

Este un parc construit pe o structură artificială, metalică, cu grad mediu de dificultate, dar senzaţiile sunt deosebite. Este mai periculos pe vreme urâtă, fiind la altitudine şi expus în caz de vânt, descărcări electrice, astfel că funcţionarea lui depinde de condiţiile meteo”, a precizat Relu Nica.

„Adventure Park Capra” include, printre altele, un pod suspendat, un pod nepalez, tiroliene, leagăne suspendate şi o zonă pentru tir cu arcul.

Al doilea parc de aventură de pe Transfăgărăşan, „Parcul din lemn”, se întinde pe o suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi, într-o pădure din zona Piscu Negru, fiind inaugurat recent, pe 29 iunie anul acesta.

Parcul are două trasee, unul de dificultate medie destinat adulţilor şi unul pentru copii. Turiştii mai au la dispoziţie două tiroliene peste râu, dintre care una lungă de peste 100 de metri, un traseu de pregătire militară şi un poligon de tir cu arcul, putând participa şi la un workshop de cioplit şi sculptură în lemn.

„Oferta este ceva mai complexă, eu fac şi sculptură în lemn şi fac workshop-uri de cioplit în lemn. (…) Încerc astfel şi să înfrumuseţez zona, să o transform într-o oază de linişte, în care oamenii să se plimbe, să se relaxeze”, a explicat Relu Nica. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.