România a înregistrat în primele patru luni un excedent de 44,3 milioane euro în comerţul cu tutun şi băuturi

România a înregistrat în primele patru luni din acest an un excedent al balanţei comerciale de 44,3 milioane euro în comerţul cu băuturi şi tutun, se arată într-un document al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Exporturile FOB de băuturi şi tutun au totalizat în primele patru luni 183,7 milioane euro, în creştere cu 8,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor provizorii, conform clasificării standard de comerţ internaţional. În ceea ce priveşte importurile CIF de băuturi şi tutun, valoarea acestora a fost de 139,4 milioane euro, în creştere cu 3,3%.

Citeste si:  Euro ajunge la un nou maxim istoric

Din cele 183,7 milioane euro, din exporturi, 155,4 milioane euro sunt reprezentate de tutun brut şi prelucrat, iar restul de băuturi. În ceea ce priveşte importurile de 139,4 milioane euro, suma de 87,1 milioane euro este reprezentată de tutun brut şi prelucrat şi 52,3 milioane euro de băuturi.

La finalul lunii mai, în industria tutunului lucrau 1.600 persoane, la fel ca şi la finalul lunii precedent, în timp ce în cea a băuturilor erau 19.200 de angajaţi, numărul crescând cu 100 faţă de aprilie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close