România, locul II în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în iunie

România s-a situat în iunie pe locul doi în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, în condiţiile în care indicatorul a crescut cu 0,3% în zona euro (EA17) şi cu 0,6% în Uniunea Europeană (EU27), arată datele publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Cele mai importante creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Estonia (14,2%), România (4,9%) şi Danemarca (3,6%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Cipru (minus 2,1%), Polonia (minus 1,3%) şi Suedia ( minus 1,2%).

Preţurile producţiei industriale au rămas stabile în iunie, în Uniunea Europeană (UE27) şi în zona euro (EA17). În mai, preţurile au scăzut cu 0,3% în ambele zone. În Germania, Spania, România, Cipru, Slovenia şi Finlanda preţurile producţiei industriale au rămas stabile în iunie. Cele mai importante creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Estonia (6,7%), Danemarca (0,5%), Italia şi Malta (ambele cu 0,4%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Lituania (minus 0,8%), Olanda (minus 0,4%), Letonia, Austria şi Marea Britanie (toate cu minus 0,3%). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.