Sălaj: Festivaluri internaţionale de folclor la Jibou şi Zalău

Două festivaluri internaţionale de folclor se vor reuni în acest an într-o singură manifestare ce va avea loc, în perioada 9-11 august, la Jibou şi Zalău.

Festivalului internaţional de folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale pentru copii şi tineret „Someş, cântecele tale”, ediţia a 27-a, având ca organizator principal Clubul Copiilor din Jibou şi Festivalul internaţional de folclor „Ecouri Meseşene„, ediţia a 38-a, în organizarea Centrul de Cultură şi Artă Sălaj vor oferi, potrivit organizatorilor, „un regal al folclorului de calitate” ce se va întinde pe parcusul a trei zile.

„În premieră, cele două festivaluri internaţionale de folclor din Jibou şi din Zalău, în speţă ‘Someş, cântecele tale’ şi ‘Ecouri meseşene’ îşi dau mâna, astfel că, timp de trei zile, vă invităm la un regal al folclorului de calitate, vineri, 9 august, la Casa Orăşenească de cultură din Jibou, sâmbătă, 10 august, tot la Jibou, iar duminică 11 august, la Zalău, pe platoul din centrul oraşului. Un maraton de folclor cu formaţii din străinătate, din ţară şi din judeţ”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Daniel Săuca, directorul Centrul de Cultură şi Artă.

Directorul Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea, a menţionat că „Someş, cântecele tale” este, probabil, cel mai longeviv festival pentru copii şi tineret din ţară.

Ediţia din acest an are în program, pentru vineri, 9 august, un recital a 11 ansambluri folclorice din Sălaj şi Cluj, pentru ca sâmbătă, 10 august, să fie ziua în care vor urca pe scenă formaţii din întreaga ţară, dar şi din Bulgaria, Italia, Serbia şi Ungaria. Tot sâmbătă, la Jibou va avea loc o paradă a portului popular.

De asemenea, copii meşteşugari din ţară vor pregăti lucrări precum picturi pe sticlă, picturi pe lemn sau metaloplastie, ce vor fi expuse mai apoi în centrul oraşului Jibou.

Duminică, 11 august, la Zalău, va avea loc o paradă a portului popular urmată, pe platoul din centrul oraşului, de un maraton folcloric, cu formaţii din străinătate, din ţară, Ansamblul „Meseşul” şi soliştii Veta Biriş, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Radu Ciordaş, Petrică Mureşan şi Marcel Avram. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.