Snowden s-a decis unde va locui timp de un an în Rusia

0

Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA), care în ajun a primit azil temporar de un an în Rusia şi a putut părăsi în sfârşit zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, după mai bine de o lună, s-a decis în privinţa viitorului său loc de reşedinţă, a anunţat vineri avocatul său rus Anatoli Kucerena, citat de agenţia de presă Ria Novosti.

„Da, cu locuinţa s-a decis, totul este bine’, a spus Kucerena, la insistenţa presei, după ce afirmase anterior că locul reşedinţei lui Snowden nu va fi dezvăluit din motive de securitate.

În acest moment, a spus avocatul, nu există media în lume care să nu se fi interesat de locul unde a plecat Snowden după ce a părăsit aeroportul. Sau unde urmează el să trăiască. ‘Noi şi Edward, desigur, nu-i suspectăm pe toţi că ar fi agenţi CIA, dar nu vă putem oferi informaţii în acest sens, deoarece vedem ce se întâmplă în lume şi înţelegem că există o evidentă ameninţare la siguranţa sa”, a declarat Kucerena.

El nu a exclus o întâlnire a acestuia cu presa în zilele următoare, dar nu a dorit să facă declaraţii precise în acest sens, limitându-se să spună că „este posibil”.

La 1 august a.c., după mai bine de o lună în care a fost practic sechestrat în zona de tranzit a aeroportului internaţional din Moscova, Snowden a primit azil temporar de un an în Rusia şi documentele aferente, care i-au permis să treacă graniţa rusă.

Snowden este epuizat moral după ce a petrecut mai bine de o lună sub arest la domiciliu pe aeroport, a declarat avocatul Kucerena, într-un interviu pentru postul televiziunii publica ruse Rossia-24. ‘Condiţiile în care el a trăit pot fi catalogate ca arest la domiciliu, doar că atmosfera nu era domestică. Imaginaţi-vă numai: zilnic, un difuzor anunţă periodic sosirile şi plecările. Bunăoară, a sosit zborul de la New York, Roma, Washington. Cum v-aţi simţi? Şi aşa tot timpul, practic în fiecare minut acest difuzor spune ceva’, a explicat Kucerena, care pare să se fi ataşat de clientul său.

Unde se află exact în acest moment fostul asistent tehnic al CIA, nu se ştie. Cu toate acestea el a început deja să primească oferte de muncă. Astfel, fondatorul celei mai mari reţele sociale din Rusia, VKontakte, Pavel Durov, a apreciat rezultatele activităţii sale şi i-a propus o colaborare de un an, invitându-l la sediul companiei din Sankt-Petersburg. ‘Poate că lui Edward i-ar plăcea să se ocupe de securizarea datelor personale ale milioanelor de internaţi’ ruşi, a mai spus acesta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.