Ameninţarea de atentate: Obama a ordonat luarea „tuturor măsurilor necesare”

Preşedintele american Barack Obama a ordonat echipei sale de securitate naţională să ia „toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe americani” după apariţia unor ameninţări de atentate din partea organizaţiei teroriste Al-Qaida, a anunţat vineri un oficial de la Casa Albă.

Conform acestui responsabil care a vorbit sub acoperirea anonimatului, preşedintele „este ţinut la curent de evoluţia unei ameninţări potenţiale (de atentate) care se derulează în peninsula Arabia”.

Statele Unite au emis vineri o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit al unor atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaida le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Totodată, Departamentul de Stat a cerut cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie. Potrivit alertei emise, atentatele sunt posibile ‘în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord’.

Cu o zi în urmă, Departamentul de Stat american a anunţat că, din raţiuni de securitate, 21 dintre ambasadele şi consulatele sale vor fi închise duminică, prima zi de lucru a săptămânii în numeroase ţări musulmane, existând posibilitatea ca activitatea unora să fie suspendată pentru mai mult timp. Printre misiunile diplomatice americane vizate de această măsură se numără cele din: Algeria, Yemen, Arabia Saudită, Bangladesh, Kuwait, Israel, Turcia, Egipt, Afganistan, Irak, Sudan şi Libia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.