După succesul din 2011, ştrumfii revin pe ecrane

„Ştrumfii’ revin în cinematografe din această săptămână, după enormul succes al primei serii din 2011, şi îşi regăsesc rădăcinile europene la Paris, unde o vor salva pe Ştrumfiţă din ghearele infamului Gargamel.

„Ştrumfii 2”, prezentat în această săptămână în America de Nord, Europa de Vest şi în unele ţări latino-americane, reia, ca şi prima serie, amestecul de animaţie şi scene de viaţă reală, lucru care nu se prea mai întâlneşte la Hollywood după celebrul ‘Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?’ (1988).

Prima serie, care a redus în centrul atenţiei omuleţii albaştri creaţi de belgianul Peyo, s-a bucurat de un enorm succes, adunând încasări de circa 560 milioane de dolari în lume, din care 142 milioane în America de Nord. Continuarea filmului care se anunţă de acum o trilogie a fost încredinţată tot regizorului Raja Gosnell (‘Scooby-Doo’, ‘Beverly Hills Chihuahua’), iar distribuţia a rămas în mare parte aceeaşi.

„Cred că ne simţim mai în largul nostru în acest film pentru că am văzut cum s-a întâmplat la primul”, a comentat actorul Neil Patrick Harris, aflat la Montreal, pentru turnarea filmului, la care AFP a asistat. ‘Nu doar pentru că filmul a fost un succes, ci şi pentru că atunci când joci în faţa unor lucruri invizibile şi care nu există în realitate trebuie să vezi ce iese şi cum arată pe ecran’, a adăugat actorul, unul din prietenii umani ai Ştrumfilor.

Toate personajele filmului sunt actori în carne şi oase – inclusiv Gargamel – dar ştrumfii sunt animaţi pe calculator. Hank Azaria, care îl interpretează pe Gargamel, se simte şi el mai bine în această nouă serie. ‘La primul, totul s-a petrecut foarte repede. De data asta, am fost implicat de la început. Am văzut trei sau patru versiuni ale scenariului’, a spus el.

După aventurile new-yorkeze din primul episod, ştrumfii călătoresc de această dată la Paris pentru a încerca să o salveze pe Ştrumfiţă, furată de Gargamel. Vrăjitorul a dat naştere unor creaturi asemănătoare Ştrumfilor, Canaliile, dar pentru a crea omuleţi albaştri autentici, şi pentru a recupera puterile magice ale acestora, are nevoie de o formulă secretă pe care doar micuţa blondă o deţine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.