EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Iulian Fota: Guvernul a solicitat introducerea subiectului CFR Marfă pe ordinea de zi a şedinţei CSAT;asta înseamnă o discuţie

1

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, susţine că CSAT a făcut ceea ce a solicitat Guvernul, şi anume a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de vineri subiectul privatizării CFR Marfă, fapt ce înseamnă o discuţie pe respectiva temă, nu acordarea unui aviz.

„Urmează ca Guvernul să continue procesul de privatizare şi să-l finalizeze. Guvernul a solicitat introducerea pe ordinea de zi a CSAT a acestui subiect. Introducerea pe ordinea de zi înseamnă, de fapt, o discuţie. Guvernul a solicitat o discuţie pe acest subiect, iar preşedintele întotdeauna a tratat foarte serios solicitările Guvernului. S-a grăbit (preşedintele Băsescu – n.r.) să răspundă solicitării Guvernului (privind convocarea CSAT – n.r.) şi pentru că există un termen care trebuie respectat”, a declarat Iulian Fota, membru al CSAT, într-o intervenţie la Digi 24.

Potrivit lui Fota, discuţia din CSAT pe tema CFR Marfă era una necesară, care trebuia să aibă loc, punctând că Executivul nu are niciun obstacol în privinţa finalizării procesului de privatizare a companiei.

Consilierul prezidenţial a mai explicat faptul că în CSAT a fost discutat „contextul” procesului de privatizare a companiei CFR Marfă, subliniindu-se că hotărârea Consiliului din luna februarie rămâne valabilă.

Întrebat dacă vreun membru al Guvernului a cerut un aviz în cadrul CSAT pentru CFR Marfă, Fota a răspuns: „CSAT a făcut ce a solicitat Guvernul. Guvernul a solicitat introducerea pe ordinea de zi. Asta, în termeni practici, reali, înseamnă o discuţie”.

El a precizat că nu poate să intre în detaliile şedinţei CSAT.

„Nu pot să mă duc dincolo de hârtiile pe care Guvernul le-a semnat şi le-a trimis către CSAT. Or, hârtiile sunt foarte clare: introducerea pe ordinea de zi înseamnă discuţie”, a afirmat Fota.

Membrii CSAT s-au reunit vineri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se privatizarea companiei CFR Marfă. La finalul şedinţei, Preşedinţia a informat printr-un comunicat de presă că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au avut o discuţie constructivă legată de procesul de privatizare a companiei CFR Marfă, nefiind emisă nicio altă decizie a Consiliului pe această temă şi amintind că există deja o hotărâre a CSAT în acest caz luată în şedinţa din luna februarie.

„Membrii CSAT au avut o discuţie constructivă legată de acest proces de privatizare având ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ‘C.F.R. Marfă’ – S.A. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat strategia de privatizare a CFR Marfă prin Hotărârea CSAT nr. 23/5.02.2013. Nu s-a emis o altă decizie CSAT”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei postat vineri pe site-ul instituţiei.

Joi, preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea de urgenţă a CSAT pentru ziua de vineri. La şedinţa CSAT au fost prezenţi majoritatea membrilor, cu excepţia premierului Victor Ponta, acesta fiind înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, care nu a avut însă drept de vot, şi a ministrului Economiei, Varujan Vosganian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. obosit de ..sabotul de frana spune

    GREU DE INTELES CA UN PIERDE VARA PROMOTOR AL „LINGAFONE INSTITUTE” SA INCERCE SA MAI EXPRIME CEVA, CHIAR SI-N LIMBA ROMANA. INDIVIDUL ASTA IMI ADUCE TOT TIMPUL DE IOAN PASCU DE LA DIVERTIS IN POANTA IN CARE EL ERA SI ECONOMISTUL, SI INGINERUL, ETC, AL SATULUI, IAR IDEILE SE BAT LA EL IN CAP SI CEA CARE VINE LA …PUTERE….ACEEA O EXPUNE. RUSINE INDIVIDULUI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.