Muntenegru: Viteza excesivă, la originea accidentului în care a fost implicat un autocar românesc

Un procuror muntenegrean a anunţat că viteza excesivă s-a aflat la originea accidentului din luna iunie în care a fost implicat un autocar românesc, în care au murit 18 români şi 30 au fost răniţi, a informat sâmbătă cotidianul Vijesti.

Şoferul autocarului, care şi-a pierdut viaţa în accident, ‘rula cu 80 de kilometri la oră, adică dublu faţă de viteza maximă admisă’ pe acea porţiune de drum, a declarat procurorul însărcinat cu ancheta, Vojislav Grujic, citat de cotidianul muntenegrean în ediţia sa online.

Gujic, care nu a furnizat cotidianului Vijesti alte detalii despre accident, nu a putut fi contactat sâmbătă.

Accidentul autocarului, care transporta turişti români aflaţi în vacanţă, a avut loc la 23 iunie la Grlo, la circa 40 kilometri nord de Podgoriţa. Vehiculul, cu 47 de persoane la bord, a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi s-a prăbuşit în gol 40 de metri, căzând într-o râpă la care accesul era dificil.

Accidentul s-a produs pe un drum îngust şi extrem de periculos. Pe respectiva şosea au loc frecvent accidente de circulaţie, iar traficul este deosebit de aglomerat pe perioada sezonului turistic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.