Nou furt de bijuterii pe Riviera franceză

Un nou furt de bijuterii a avut loc pe Coasta de Azur, în sudul Franţei, la mai puţin de o săptămână după un jaf spectaculos la Cannes, când un singur individ a furat o casetă cu pietre preţioase în valoare de peste 100 milioane de euro, relatează sâmbătă France Presse, citând surse ale jandarmeriei locale.

Bijuterii şi alte obiecte de valoare, estimate la aproximativ 40.000 de euro, au fost sustrase vineri din trei camere ale hotelului Saint-Jean-Cap-Ferrat, situat între Nisa şi Monaco, în prestigioasa peninsulă locuită de mari miliardari, a indicat sâmbătă jandarmeria.

Direcţia a constatat în jurul orei locale 20h00 că mici seifuri individuale au fost sparte, iar hoţii au fugit, în ciuda drumurilor închise dinspre peninsula situată la est de Nisa. De fapt, există o singură şosea către această peninsulă aproape ruptă de lume, supravegheată de forţe de ordine, având în vedere locatarii bogaţi de aici.

Acest tip de jaf este foarte frecvent întâlnit pe Coasta de Azur în timpul verii. Totuşi, prejudiciul produs cu acest jaf este infinit mai mic decât cel înregistrat în urma furtului de bijuterii de duminica trecută de la Cannes.

Duminica trecută, în hotelul Carlton, cu ocazia unei expoziţii cu vânzare organizată de renumitul bijutier Leviev, un individ a pus mâna, sub ameninţarea armei, pe o pradă de bijuterii încrustate cu diamante, în valoare de peste 100 milioane de euro.

Miercuri, doi indivizi înarmaţi şi operând în mod deschis au jefuit un ceasornicar de lux de pe Croazetă, sustrăgând o sută de ceasuri în valoare de peste 1 milion de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.