Acordul cu FMI va transforma România într-una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere

Noul acord al României cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru investitorii străini şi va transforma România într-una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A., salută înţelegerea dintre autorităţile române, pe de o parte, şi Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe de altă parte, cu privire la derularea unui program economic ce urmează să fie susţinut de un nou acord stand-by.

Fondul Proprietatea consideră că acordurile anterioare au avut un impact semnificativ asupra stabilităţii macroeconomice obţinute de România şi că au contribuit la situarea ţării pe o traiectorie clară de creştere economică. Prin continuarea acestui acord, Guvernul demonstrează angajamentul faţă de continuarea reformelor încă necesare pentru consolidarea economiei, se mai arată în comunicat.

„Un nou acord cu FMI este cu siguranţă o veste bună pentru România şi ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru investitorii străini interesaţi de ţară. Considerăm că autorităţile române au luat o decizie bună prin continuarea parteneriatului şi salutăm în mod special atenţia acordată reformelor structurale de către noul acord”, a declarat Greg Konieczny, Manager al Fondului Proprietatea, citat în comunicat.

El a precizat că întreprinderile de stat, care încă reprezintă o mare parte a economiei româneşti, trebuie să treacă printr-un proces serios de reformă, în măsura în care ţara doreşte să aibă o economie competitivă.

„Suntem încântaţi că Guvernul îşi va concentra eforturile în acest domeniu. Susţinem în totalitate orice măsură care vizează sporirea eficienţei, profitabilităţii şi transparenţei companiilor de stat. Ne bucură în mod special planurile privind listările publice ale unora dintre cele mai mari companii din România, printre care se numără Nuclearelectrica, Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica şi Electrica. În opinia noastră, vom remarca îmbunătăţiri notabile la sfârşitul noului acord pe doi ani, iar la acel moment România ar putea fi foarte bine una dintre economiile europene cu cea mai rapidă creştere”, a mai spus Greg Konieczny.

Autorităţile române şi misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) au ajuns la un acord la nivel tehnic în privinţa noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioadă de 24 luni, a anunţat săptămâna trecută, şeful misiunii FMI, Andrea Schaechter.

Asistenţa financiară va fi de patru miliarde euro, acordată în mod egal de FMI şi CE, a precizat Schaechter.

Noul acord stand-by de tip preventiv trebuie aprobat de board-ul FMI la reuniunea din toamna acestui an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

2 Comentarii
  1. costi spune

    Cata minciuna, cumputeti sa mintiti in halulasta cand stie toata lumea ca datoriile duc la saracire, dobanzile cresc exponential iar poporul roman e sclav organismelor financiare internationale pe viatain conditiile in care posibilitatea de a se returna banii scade pe zi ce trece, de aceste minciuni beneficiaza tradatorii de neam si tara care seplimba pr toate continentele si toaca banii imprumutati pentru ca cetateanul de rand sa-i returneze prin poveri fiscale cat mai mari si cat mai multe?

  2. marius spune

    Vom fi o tara de someri .Cum va credte economia cand consumul va fi foarte mic?Care este motorul economiei romanesti in crestere cand nimic nu se mai produce?O amarata de recolta pe care Dumnezeu s-a indurat sa ne-o dea anul asta ?Cata miciuna si ipocrizie domnilor guvernanti care probabil toti sunteti economisti si va raportati doar la cifre.Dar realitatea domnilor cand o s-o luati in seama cand va iesi lumea in strada sa va dea in cap?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.