Hunedoara: Minerii din Valea Jiului au fost liberi de ziua lor

Angajaţii exploatărilor de cărbune din Valea Jiului au fost liberi marţi, de Ziua Minerului, prilej cu care au putut participa la manifestările organizate în memoria evenimentelor petrecute la Lupeni, în anul 1929, când 29 de ortaci au murit împuşcaţi în timpul protestelor organizate la mina din localitate.

„În cursul zilei au fost depuse coroane de flori la uzina electrică din curtea Minei Lupeni şi la monumentul Lupeni 29, din oraşul Lupeni, în cinstea celor care şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor de acum 84 de ani. Minerii au fost liberi de ziua lor, aşa cum este prevăzut în contractul colectiv de muncă”, a declarat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Cu ocazia Zilei Minerului, marcată pe 6 august, ortacii au primit un adaos salarial sub forma unor tichete cadou în valoare de 290 de lei, net, fiecare, acest beneficiu fiind prevăzut în contractul colectiv de muncă.

În preambulul Zilei Minerului, Sindicatul Muntele a organizat, în ultimele două săptămâni, mai multe acţiuni culturale şi sportive dedicate membrilor de sindicat, astfel că aceştia au putut lua parte un campionat de fotbal, volei, tenis de masă sau şah.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.