Poliţia a descoperit că un furt de diamante de la o firmă din Anvers fusese înscenat de un angajat

Poliţia belgiană a descoperit că furtul de diamante înregistrat în octombrie 2012 la o firmă din Anvers fusese înscenat de un director din cadrul aceleiaşi firme, a semnalat luni cotidianul La Libre Belgique, potrivit EFE.

Directorul de vânzări al firmei Kiran Gems, Prashant Bhalani, a simulat sechestrarea soţiei sale de către trei infractori care l-ar fi obligat apoi să fure diamante în valoare de zece milioane de euro pentru a o elibera, potrivit cotidianului belgian.

Anchetatorii au descoperit că directorul îl contractase pe unul dintre cei trei falşi atacatori, care ar fi intrat în contact, la rândul său, cu alte două persoane pentru a-l ajuta să comită presupusa sechestrare şi jaful.

Potrivit ziarului belgian, au fost recuperate deja o parte din diamante, evaluate la 6,5 milioane de euro, care erau ascunse în casa unui intermediar care îl ajutase pe director să-l găsească pe primul colaborator.

Mediatorul a fost arestat pe aeroportul din Amsterdam şi va fi pus la dispoziţia autorităţilor belgiene în curând, iar ceilalţi patru implicaţi sunt la închisoare. Soţia directorului se află în India.

Poliţia l-a arestat pe unul dintre cei trei atacatori acum câteva săptămâni, fapt datorită căruia i-a putut găsi pe ceilalţi colaboratori, ca urmare a unei neînţelegeri privind împărţirea câştigurilor, a explicat „La Libre Belgique”.

Anchetatorii coincid asupra faptului că este vorba de o infracţiune pregătită „minuţios”, ceea ce i-a determinat să creadă că este „opera unor profesionişti”, potrivit cotidianului francofon.

În noaptea de 11 octombrie 2012, trei persoane înarmate au intrat în casa lui Bhalani, au sechestrat-o pe soţia sa în salon, iar pe el l-au obligat să meargă la firmă, la 1 kilometru distanţă, pentru a lua diamantele.

Directorul trebuia să urmeze instrucţiunile care i se dădeau prin intermediul unui telefon mobil, iar cei trei infractori, care stăteau în casă, observau toate mişcările lui printr-o cameră video pe care i-o instalaseră pe piept. Este vorba de o tehnică sofisticată care a mai fost folosită cu membri din conducerile băncilor.

Odată executat furtul, Bhalani a pus o pungă cu diamante într-un coş de pe stradă, iar altă pungă, pe o bancă dintr-un parc public. Apoi, s-a întors acasă, unde a fost legat împreună cu soţia sa, potrivit cotidianului belgian.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata