Anca Boagiu a depus plângere la Parchet împotriva lui Dan Şova, acuzându-l de ascunderea contractului Bechtel

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că a depus o plângere penală împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l pe aceasta de o „acţiune suspectă de ascundere” a contractului semnat în 2003 între Guvernul Adrian Năstase şi firma Bechtel.

„Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase. Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul sau şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?„, afirmă Anca Boagiu.

Citeste si:  Boagiu: Am reuşit să facem economii de 600 milioane de euro, în urma licitaţiilor de infrastructură cu fonduri europene

Prim-vicepreşedintele PDL subliniază că înţelegerile contractuale dintre Guvern şi Bechtel International Inc. au încetat şi, ca atare, îi aminteşte lui Dan Şova – ministrul pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Naţional şi Investiţii Străine – că acesta ar avea „obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale”.

„Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în legătură cu posibila săvârşire de infracţiuni la regimul protecţiei informaţiilor clasificate, respectiv în legatură cu dispariţia unui document astfel clasificat – Contractul având ca obiect ‘Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte’ aferente autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc”, conchide Anca Boagiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close