Curiozităţi: 14 lucruri pe care nu le ştiţi despre Germania

Germania este foarte căutată de români, atât de cei care doresc să-şi petreacă vacanţele acolo, cât şi de cei care vor să se stabilească o perioadă în această ţară pentru a munci.

Mai jos, puteţi descoperi 14 de lucruri interesante despre Germania, pe care, poate, nu le ştiaţi până acum, consemnate de www.telegraph.co.uk.

1.    Germania a pierdut (o singură dată) un penalty într-o competiţie de fotbal majoră. Aceasta s-a întâmplat în anul 1976.

2.    Există în Germania o păpuşă Barbie făcută după cancelarul actual al Germaniei, Angela Merkel.

3.    Karl Marx, autorul Manifestului Comunist, s-a născut în oraşul Trier din zona Rhineland şi a fost un pasionat membru al clubului de băut din oraş.

4.    Vizionarea comediei „Dinner for One”, film vechi din anul 1963, în care joacă Freddie Frinton şi May Warden, este o parte esenţială din ajunul Anului Nou german.

5.    Regele german Ludwig al II-lea de Bavaria a început să-şi piardă dinţii în jurul vârstei de 20 de ani – acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a izolat în castelele sale.

6.    Dacă întrebi un neamţ cât este ceasul şi îţi răspunde „halb drei” (literal „trei jumătate”), trebuie să ştiţi că ceasul de fapt este „două şi jumătate”, asta pentru că nemţii numără minutele pentru ora care vine şi nu ora care este, de fapt.

7.    München Oktoberfest începe, de fapt, la sfârşitul lunii septembrie, şi nu în octombrie aşa cum se spune în denumirea evenimentului. Însă nu vă faceţi griji dacă veţi rata această sărbătoare: există 60 de grădini şi terase cu bere în jurul oraşului care sunt deschise toată vara.

8.    În 1888, Germania a avut trei împăraţi: Wilhelm I, Frederick III şi Wilhelm al II-lea. Frederick III a murit la 56 de ani de cancer la laringe.

9.    Cea mai îngustă stradă din lume se află în oraşul geman  Reutlingen. Se numeşte Spreuerhofstrasse şi este de 31 de centimetri lăţime.

10.    Cel mai lung cuvânt din limba germană (Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz) a fost scos din uz vara aceasta.

11.     Termenul „ecologie” a fost inventat de către biologul german Ernst Haeckel, în anul 1866.

12.     Biroul Cancelariei din Berlin este cunoscut pe plan local drept „maşina de spălat”.

13.     Următoarele oraşe au fost, la un moment dat, capitalele Germaniei: Aachen, Regensburg, Frankfurt am Main, Nürnberg, Berlin, Weimar, Bonn (şi Berlinul de Est), şi, din 1990, iarăşi Berlin.

14.     Există peste 300 de tipuri de pâine în Germania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.