Mehedinţi: Debitul Dunării, cu 1.650 mc/s sub media multianuală a lunii august

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară prin secţiunea Baziaş a scăzut, marţi, cu 50 mc/s faţă de valoarea de 2.700 mc/s înregistrată cu o zi în urmă.

Dispecerul şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, Ioniţă Cruceru, a declarat că actualmente debitul Dunării se află cu 1.650 mc/s sub media multianuală a lunii august, stabilită de specialiştii hidrologi la 4.300 mc/s, fapt datorat lipsei de precipitaţii din Europa centrală şi din zonele riverane afluenţilor acesteia.

„Pe tot sectorul aval Porţile de Fier II (kilometrul 863+358) cotele Dunării se află într-o continuă scădere, fapt care va perturba navigaţia pe Dunăre. În anumite zone au şi apărut praguri de nisip”, a precizat Cruceru.

Potrivit sursei citate, alimentarea cu apă a municipiului Drobeta Turnu Severin, singurul din ţară care utilizează apa din Dunăre, nu va fi afectată din cauza volumului de apă reţinut în lacul de acumulare de hidroenergeticieni pentru asigurarea exploatării în condiţii optime a centralelor electrice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.