Rusia: O televiziune regională difuzează un clip anti-Putin, autorul concediat

Ziarişti ucişi, corupţie omniprezentă, foşti agenţi KGB la putere, este ceea ce vedem într-un clip împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, difuzat de o televiziune din localitatea Celiabinsk (din Urali) şi care poate fi vizualizat de miercuri şi pe internet, consemnează AFP.

În scurtul reportaj despre ‘epoca Putin’, difuzat de postul privat Vostocinîi Express, se vorbeşte despre asasinarea jurnalistelor Anna Politovskaia şi Natalia Estemirova, moartea în închisoare a juristului Serghei Magnitski şi încarcerarea fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski.

„Libertatea nu se mai vede, corupţia a căpătat o amploare fără precedent şi funcţiile din administraţia statului sunt ocupate de foşti agenţi KGB”, spune o voce feminină pe un ton grav.

Potrivit presei locale, clipul a fost difuzat de un colaborator al respectivei televiziuni. Acesta a intrat în conflict cu administraţia regională, iar după apariţia imaginilor a fost concediat şi ar putea fi ajunge în faţa justiţiei sub acuzaţia de ‘huliganism’.

După ce Vladimir Putin a preluat puterea în anul 2000, marile posturi de televiziune au trecut sub controlul guvernului şi nu difuzează decât informaţii pozitive despre liderul de la Kremlin, spre deosebire de presa online, care îl critică aspru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.