SUA acuză Bank of America de fraudă, din cauza titlurilor de valoare garantate prin ipoteci

Guvernul SUA a acuzat Bank of America (BofA) de fraudă civilă deoarece a doua bancă americană nu a dat informaţii corecte legate de riscuri şi a indus în eroare investitorii în 2008, la vânzarea unor titluri de valoare garantate prin ipoteci (RMBS), în valoare de 850 milioane de dolari, transmit BBC şi AP.

Departamentul Justiţiei a dat în judecată Bank of America şi câteva din subsidiarele sale la Curtea federală din Charlotte, Carolina de Nord, unde este sediul BofA. De asemenea, organismul de supraveghere a pieţei de capital din SUA (SEC) a acuzat Bank of America de fraudă, deoarece a indus în eroare investitorii, la vânzarea unor titluri de valoare garantate prin ipoteci.

Reprezentanţii Bank of America au negat acuzaţiile, afirmând că „acestea erau cele mai bune credite ipotecare, vândute către investitori sofisticaţi”.

Pierderile suferite de investitorii care au achiziţionat titluri de valoare garantate prin ipoteci depăşesc 100 milioane de dolari, susţin autorităţile.

‘Noi nu suntem responsabili de colapsul pieţei imobiliare care a dus la creşterea numărului creditelor care nu au fost achitate şi la scăderea valorii titlurilor garantate prin ipoteci’, se arată într-un comunicat al băncii americane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.