Un colaborator al The Guardian susţine că deţine 20.000 de documente de la Snowden

urnalistul Glenn Greenwald, colaborator al cotidianului britanic The Guardian din Brazilia, a afirmat marţi că a primit aproape 20.000 de documente secrete de la fugarul american Edward Snowden, care a primit azil din partea Moscovei, relatează France Presse.

Greenwald a făcut aceste declaraţii în faţa Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului brazilian, care îl audiază cu privire la dezvăluirile fostului consultant NSA despre amploarea programului de monitorizare a comunicaţiilor electronice de către serviciile de informaţii americane. ‘Nu am numărat exact, însă mi-a trimis între 15.000 şi 20.000 de documente, foarte, foarte complete şi foarte lungi’, a explicat Greenwald, un jurnalist american care se află la originea primelor dezvăluiri din cazul Snowden pentru The Guardian.

„Articolele pe care le-am publicat reprezintă o parte foarte mică” a conţinutului acestor documente, a adăugat el, fără a intra în detalii.

Greenwald a publicat recent în cotidianul brazilian O Globo articole bazate pe documente primite de la Snowden, conform cărora Brazilia era parte dintr-o reţea de 16 baze de spionaj conduse de serviciile de intelligence americane. Într-un interviu pentru agenţia franceză de presă, Greenwald a mărturisit la 10 iulie că aceste documente i-au fost înmânate personal de către Snowden, cu care s-a întâlnit la Hong Kong, unde fostul consultant al NSA s-a refugiat temporar după de a fugit din SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.