Constanţa: Herghelia de la Mangalia, redeschisă publicului după ce a fost modernizată

Herghelia de la Mangalia va fi redeschisă publicului prin organizarea pe 17 august a unui eveniment hipic, după ce a fost reabilitată şi modernizată de Consiliul Judeţean Constanţa.

Lucrările respective au fost făcute în condiţiile în care administraţia judeţeană a solicitat Guvernului trecerea hergheliei de la Mangalia din administrarea Romsilva în cea a CJ Constanţa, fiind iniţiat un proiect de lege în acest sens.

„Este un eveniment important, care marchează repornirea motoarelor la herghelia de la Mangalia, unde România este proprietara acestei herghelii cu cai rasa pur sânge arab. (…) Din păcate, în ultimii ani ea a fost neglijată, iar pe baza parteneriatului între Consiliul Judeţean şi Romsilva am reuşit în ultimele trei luni să reabilităm aleile, grajdurile, hipodromul. (…) Vom asista la reluarea curselor la hipodrom şi la prezentarea a ceea ce a putut să facă CJ, cu forţe proprii, având în vedere solicitarea noastră de a trece herghelia în administrarea CJ, în viitorul nu prea îndepărtat. Am demonstrat că avem voinţă, capacitate şi am reintrodus calul pur sânge arab în circuitul inclusiv turistic”, a declarat miercuri preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Citeste si:  Udrea a cheltuit banii fără bază legală

Potrivit acestuia, herghelia va fi introdusă atât în circuitul turistic, cât şi în circuitul naţional al curselor de cai, urmând să fie cooptate în proiect case de pariuri specializate în domeniu.

„Este un potenţial uriaş inclusiv turistic. Sunt agenţii de turism care imediat au cuplat la proiectul nostru şi care vor să introducă de pe 17 august în circuitul turistic această superbă herghelie de la Mangalia. (…) Vrem să introducem herghelia în circuitul naţional al curselor, să cooptăm case de pariuri specializate pe curse de cai, care din banii câştigaţi pot asigura o nouă sursă de finanţare pentru herghelie. (…) Vrem să facem o cursă de anduranţă la Grindul Chituc şi să atragem la competiţii deţinătorii de cai rasa pur sânge arab”, a spus Nicuşor Constantinescu.

Citeste si:  Crin Antonescu: Avem o Românie din ce în ce mai în derivă

El a afirmat că la herghelia de la Mangalia sunt circa 350 de cai rasa pur sânge arab şi complexul respectiv are peste 500 hectare de teren, astfel fiind asigurată hrana cailor.

Evenimentul organizat la sfârşitul săptămânii viitoare include, printre altele, o demonstraţie hipică de trap şi galop pe hipodrom, precum şi spectacole cu cai şi trăsuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close