EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Mureş: Festivalul ProEtnica de la Sighişoara revine ca manifestare de sine stătătoare

0

Suspendat din 2010 din lipsă de finanţare şi inclus în 2012 în cadrul Festivalului Sighişoara Medievală, Festivalul Intercultural ProEtnica se reia din acest an, de la ediţia a XI-a, ca manifestare de sine stătătoare, a anunţat miercuri Primăria Sighişoara.

Potrivit acesteia, la ediţia a XI-a a Festivalului ProEtnica, programat în perioada 29 august – 1 septembrie în Cetatea Medievală, vor participa macedoneni, polonezi, greci, maghiari, bulgari, turci, evrei, croaţi, ruteni, aromâni, ruşi lipoveni, turco-tătari, armeni, albanezi, sârbi, slovaci, germani şi italieni din România.

Festivalul Intercultural „ProEtnica 2013” va fi organizat de Primăria Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, iar în cadrul acestuia reprezentanţii a 18 minorităţi naţionale recunoscute din România vor oferi publicului spectacole de dans tradiţional şi cântece.

Alături de ansamblurile folclorice ale minorităţilor, în fiecare seară, în finalul programului, vor concerta „Fanfara din Zece Prăjini” cu Ina Chiriac, „Zuralia Orchestra”, „N. N.” şi „Kletzmer”.

Festivalul ProEtnica de la Sighişoara este gândit ca un instrument de combatere a discriminării etnice şi a rasismului prin metode cultural-artistice, în care se promova dialogul şi interacţiunea, fiind o sărbătoare anuală a tuturor minorităţilor din ţară.

Prin acest festival – unic în ţară – se oferă comunităţilor etnice din România posibilitatea de a-şi prezenta toate domeniile vieţii sociale, culturale şi spirituale prin diverse forme culturale şi academice.

La ediţiile de până acum, minorităţile din România şi-au prezentat tradiţiile şi obiceiurile, arta contemporană, cărţile şi publicaţii lor, precum şi produsele meşteşugarilor şi arta culinară.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.