Românii care merg în Arabia Saudită, atenţionaţi asupra apariţiei sindromului respirator viral

Cetăţenii români care se deplasează în Arabia Saudită, în special în provinciile Umra şi Hajj, sunt atenţionaţi de MAE asupra apariţiei virusului MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus).

„Persoanele care se deplasează pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuite să menţină un nivel de igienă personală ridicat, să evite consumul de alimente gătite necorespunzător, să spele fructele şi legumele înainte de a le consuma precum şi să evite contactul cu animalele”, se arată într-un comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe.S.

Călătorii care dezvoltă o afecţiune respiratorie acută semnificativă, cu febră şi tuse, sunt sfătuiţi să reducă contactul cu alte persoane, pentru a evita îmbolnăvirea acestora şi să informeze personalul medical care însoţeşte grupul sau, în lipsa acestuia, serviciile locale de sănătate.

Persoanele care se întorc din pelerinaj sunt sfătuite ca, în situaţia în care dezvoltă o afecţiune respiratorie acută semnificativă, însoţită de febră şi tuse, în interval de două săptămâni de la întoarcerea de pe teritoriul Arabiei Saudite, să anunţe imediat medicul de familie şi să se prezinte la spitalul de boli infecţioase. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.