EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Au început lucrările la cel mai important proiect al Iaşului: Modernizarea şi Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi

0

Pe data de 7 august au fost începute lucrările pentru construcţia noii piste la Aeroportul Internaţional Iaşi, în lungime de 2400 metri. Evenimentul de inaugurare a avut loc în Capătul Sud al Pistei, la Staţia Meteorologică, pe locul în care constructorul a mobilizat o parte a utilajelor şi a muncitorilor pentru demararea lucrărilor.

 

„În ultimii 23 de ani am trăit raportându-ne mai mult la trecut decât la viitor. Acum, aici, asistăm la renaşterea Iaşului ca unul dintre principalele centre economice ale ţării. Vedem astăzi  un Iaşi care s-a întors cu faţa către viitor, un Iaşi care este încrezător în forţele sale. Construcţia Aeroportului înseamnă construcţia unui proiect de căpătâi, fundamental pentru comunitatea noastră, iar începrea lucrărilor la noua pistă este începerea unui nou drum: un drum al bunăstării, un drum care va însemna noi oportunităţi şi noi energii pentru oraşul nostru. Totodată, acest moment este încununarea consensului politic pe care l-am generat în Consiliul Judeţean şi sper că această atitudine să caracterizeze şi de acum încolo administraţia pe care o conduc. În ultimul an de zile am pus proiectele judeţului înaintea politicului sau al partizanatului. Oamenii s-au săturat de gâlceavă şi îşi doresc lucruri concrete. Am reuşit să creăm consens generator de proiecte concrete şi cred că n-ar fi bine să ne schimbăm”, a declarat Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Amfitrionul evenimentului a fost dl. Marius BODEA, Directorul-General al R.A. Aeroportul Iaşi.

„Graficul de execuţie este de 25 de luni. Eu îmi doresc ca acest termen să fie devansat, astfel încât lucrările să fie finalizate înainte de termen. Ar fi atât în beneficiul constructorului, cât şi în beneficiul ieşenilor”, a spus Marius BODEA, directorul Aeroportului Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a reamintit că modernizarea Aeroportului se realizează în totalitate din bani de la bugetul local şi că nu şi-a pierdut speranţa în sprijinul guvernamental pentru acest proiect.

Eu încă îmi pun speranţa că actulul Guvern USL, investit cu un vot masiv şi de către ieşeni, va aloca fonduri pentru acest obiectiv vital în procesul de dezvoltare al judeţul nostru”, a declarat Cristian Adomniţei.

Asocierea Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri în R.A. Aeroportul Iaşi.

Valoarea contractului este de 139.128.551,47 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 25 de luni, în acest termen fiind inclusă şi proiectarea.

Contractul prevede execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrările vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, căii de rulare, extinderii platformei şi a drumului perimetral, instalaţiei de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum şi a serviciilor de proiectare pentru toate cele menţionate anterior.

Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 a  Judeţului Iaşi va avea în vedere completarea acestor investiţii cu celelelate trei module prevăzute în planul general de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi: construirea unui nou terminal de pasageri, a unui terminal cargo şi a unui hangar.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.