Liga Campionilor – Steaua va încasa 2,1 milioane euro pentru calificarea în playoff

Campioana României, Steaua Bucureşti, va încasa 2,1 milioane euro în urma calificării în playoff-ul Ligii Campionilor la fotbal, Uniunea Europeană de Fotbal garantând această sumă fixă tuturor celor 20 de echipe participante la barajul pentru accederea în grupele celei mai importante competiţii continentale intercluburi.

În total, forul continental va aloca suma de 55 milioane euro exclusiv pentru playoff-ul Champions League, banii provenind din reţetele comerciale brute.

UEFA a precizat, totodată, că valoarea totală a premiilor disponibile pentru actuala ediţie a Ligii Campionilor şi a Supercupei Europei se ridică la aproximativ 1,34 miliarde euro.

Suma minimă rezervată celor 32 de echipe care se vor califica în grupele competiţiei este de 8,6 milioane euro. Fiecare victorie înregistrată în meciurile din Liga Campionilor, începând cu faza grupelor, va fi recompensată cu 1 milion de euro, iar egalul cu 500.000 euro. Cluburile calificate în optimile de finală vor primi câte 3,5 milioane euro, sfert-finalistele 3,9 milioane euro, iar semifinalistele câte 4,9 milioane euro fiecare. Câştigătoarea va încasa 10,5 milioane euro, iar finalista 6,5 milioane euro.

Trebuie menţionat, însă, că echipa care va intra în posesia trofeului Champions League va putea acumula până la 37,4 milioane euro numai din victoriile înregistrate pe teren, la care se vor adăuga şi sumele provenind din televizări.

Ca şi anul trecut, o contribuţie de 40 milioane euro va fi transferată către Europa League, a doua competiţie continentală, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. Alte 3 milioane euro sunt rezervate echipelor eliminate în preliminariile Ligii Campionilor şi Europa Legue în acest sezon. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.