EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Amenzi de peste 4.000 de lei pentru suporterii care au participat la meciul de fotbal Dinamo – Steaua

Jandarmii bucureşteni au aplicat amenzi în valoare de 4.250 de lei suporterilor care au participat, duminică seara, la meciul de fotbal Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti, precizează DGJMB.

„A fost evacuat din stadion un grup de aproximativ 200 de persoane care au fost legitimate şi verificate conform legii, fiind aplicate până în acest moment 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.250 de lei pentru participare la scandal, escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de joc, refuzul prezentării documentelor de acces, refuzul părăsirii arenei sportive, pătrundere în arena sportivă în stare de ebrietate, consum de băuturi alcoolice în arena sportivă şi pentru scandare de injurii la adresa forţelor de ordine. Şase dintre aceste persoane au primit şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de 6 luni”, se arată într-un comunicat al instituţiei remis luni.

Potrivit sursei citate, suporterii dinamovişti din peluza sud au forţat cordonul de stewarzi al firmei de securitate şi s-au îndreptat spre sectorul destinat suporterilor stelişti, încercând să intre în conflict cu aceştia.

„Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo Bucureşti şi F.C. Steaua Bucureşti, disputată în data de 11 august, înainte de începerea partidei au avut loc incidente între grupurile de suporteri rivale în interiorul arenei sportive. Jandarmii au intervenit între cele două grupuri de suporteri pentru a-i separa şi pentru a aplana conflictul. După producerea incidentului, suporterii au continuat să arunce cu scaune şi beţe de steaguri, punând în pericol siguranţa spectatorilor şi a forţelor de ordine, iar observatorul oficial şi reprezentantul Prefectului Municipiului Bucureşti au solicitat evacuarea de către jandarmi a spectatorilor din sectorul 108, peluza sud, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 1 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, actualizată”, informează DGJMB.

Totodată, unui număr de patru persoane le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de materiale pirotehnice în incinta arenei sportive, faptă prevăzută de art. 35, alin. 1 din Legea 4/2008 pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani dar şi interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de până la 3 ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata