Boom-ul imobiliar chinez preocupă guvernul de la Beijing

Multe provincii chineze au construit cartiere şi chiar oraşe întregi care sunt practic goale, din cauza lipsei de planificare’ şi a boom-ului imobiliar, a declarat responsabilul cu urbanismul al guvernului, Qiao Runling, agenţiei Xinhua, citată sâmbătă de EFE.

Potrivit lui Qiao Runling, director adjunct la Centrul de Dezvoltare Urbană a Chinei, ‘aproape fiecare localitate de mărime medie sau mare are planuri pentru a ridica noi clădiri’ în afara oraşului, mizând pe urbanizarea rapidă pentru a stimula creşterea economică.

În multe cazuri, noile oraşe construite depăşesc planurile promovate de primărie şi de multe ori sunt complet goale, a subliniat el. Responsabilul chinez, care a participat la un forum privind dezvoltarea urbană desfăşurat în provincia orientală Jiangxi, a avertizat că ţara are în prezent ‘un exces de ofertă de oraşe’.

Există un caz devenit faimos, cazul Kangbashi, un oraş din nord-estul Chinei situat în Mongolia Interioară conceput să ofere locuinţe la 1,5 milioane de persoane. Dar proiectul nu a atras decât câteva zeci de mii de cumpărători, deşi este prevăzut cu parcuri uriaşe, teatre, muzee şi o piaţă imensă, cu nimic mai prejos decât celebra piaţa Tiananmen din Beijing.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.