EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

O nouă zi de caniculă şi temperaturi record în Japonia

0

Japonia s-a confruntat cu o nouă zi de caniculă luni, cu un record de temperatură, după un weekend cu o căldură deja sufocantă ce a provocat moartea a cel puţin nouă persoane, relatează AFP.

Mercurul din termometre a atins 41 de grade Celsius luni la Shimanto, pe insula meridională Shikoku, a anunţat agenţia de meteorologie din Japonia, mai exact cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în arhipelag.

Temperatura a depăşit 40 de grade în mai multe regiuni din ţara deasupra căreia este staţionat un mare anticiclon ce acoperă şi o parte din China. Agenţia a avertizat că mercurul ar putea depăşi luni 35 de grade în 38 dintre cele 47 de prefecturi nipone, inclusiv la Tokyo. În absenţa totală a vântului, căldura resimţită este adesea mult mai pronunţată, mai ales în marile oraşe.

Agenţia a făcut din nou apel la populaţie să dea dovadă de prudenţă, să bea apă cu regularitate şi să caute să stea în zone dotate cu aparate de aer condiţionat.

Televiziunea publică NHK a informat luni că cel puţin cinci persoane au murit din cauza insolaţiei la Tokyo pe parcursul weekendului. Cel puţin alte patru persoane au decedat în afara capitalei sâmbătă şi duminică, potrivit unui bilanţ realizat de AFP în baza unor informaţii provenind de la autorităţile şi presa locale.

Conform NHK, un total de 68 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza căldurii numai la Tokyo începând cu 6 iulie, dată la care sezonul ploios i-a făcut loc celui călduros. Mai multe sute de persoane sunt spitalizate zilnic vreme de câteva ore din cauza caniculei, uneori fiind vorba de grupuri întregi de şcolari sau, mai adesea, de persoane în vârstă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.