Ambasadorul român la Washington îşi aduce în ţară barca din SUA

0

Ambasadorul român la Washington, Adrian Vieriţă, al cărui post în capitala americană se apropie de sfârşit, şi-a modificat barca pe jet de apă (Sea Doo Speedster), achiziţionată în SUA, într-una cu motor outboard şi o va aduce în România unde o va folosi pe un lac din apropierea casei sale şi prin Delta Dunării, scrie luni portalul lancasteronline.com.

Purtând blugi şi un tricou în dungi, diplomatul român, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat joi la centrul Marine Engine Service din comitatul Lancaster pentru a-şi recupera barca după ce aceasta a stat două săptămâni în service în vederea efectuării modificărilor solicitate.

Alte ateliere similare i-au spus că o astfel de schimbare a motorului este o operaţiune dificilă şi foarte rară, dar Bryan Wood, proprietar şi mecanic-şef al service-ului menţionat mai sus, a avut o altă părere, afirmând că aici se fac lucruri nemaiîntâlnite în alte părţi.

În câteva săptămâni, ambasadorul Adrian Vieriţă îşi va încheia misiunea la Washington, după aproape şase ani, el fiind însoţit la post de soţia sa, Codrina, şi de copiii lor. A cumpărat barca din Virginia şi a folosit-o pentru a-şi plimba familia pe răul Potomac.

‘La Washington este minunat. Poţi vedea toate monumentele de pe apă’, afirmă diplomatul român. Dar ceea ce l-a nemulţumit este zgomotul prea mare al motorului, explică Bryan Wood. De asemenea, elicea motorului bărcii pe jet de apă poate absorbi ierburile de pe lac, ceea ce poate conduce la înfundarea motorului, astfel că soluţia motorului outboard, care este un propulsor exterior montat la pupa ambarcaţiunii, este de preferat în condiţiile deplasărilor pe ape cu multă vegetaţie.

Ambasadorul român l-a contactat pe Wood anul trecut şi i-a cerut sfatul cu privire la acest plan, dar specialistul american l-a sfătuit atunci să-şi cumpere altă barcă. ‘I-am spus că ar fi mai simplu dacă-şi va lua alta, în loc să o modifice pe aceasta’, spune Wood. ‘Dar chiar i-a plăcut această barcă. Le-a plăcut culoarea şi cred că arată ‘cool”, adaugă mecanicul.

După ce a meditat timp de un an, Adrian a decis să treacă la acţiune şi l-a contactat din nou pe Wood la începutul acestei veri, cerându-i să realizeze modificarea. După două săptămâni de muncă şi în schimbul mai multor mii de dolari, cât a costat lucrarea, barca a fost gata. ‘A făcut o treabă extraordinară. Sunt aşa de fericit’, afirmă diplomatul român, pe care mecanicul îl descrie drept ‘foarte educat, dar amical’ şi ‘foarte modest’.

Cei doi au făcut primul test drive al ambarcaţiunii pe lacul Blue Marsh. ‘Am venit astăzi de la Washington cu maşina şi ne întoarcem cu barca’, spune ambasadorul. ‘Să petreci ziua pe apă este foarte frumos. Te poţi bucura de ea şi să fii împreună cu ea. Aşa eşti mai aproape de natură’, conchide ambasadorul, bucuros că va putea să folosească în continuare barca în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.