EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Ana Birchall (PSD): Declaraţiile lui Gabor Vona se plasează împotriva valorilor pe care s-a construit UE

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că declaraţiile lui Gabor Vona, liderul grupului parlamentar Jobbik, se plasează împotriva valorilor pe care s-a construit UE şi a cerut Parlamentului maghiar să se delimiteze de acestea.

„Liderul partidului maghiar Jobbik, prezent sâmbătă în Harghita, abordează un discurs care aparţine trecutului şi care se plasează împotriva valorilor pe care Uniunea Europeană s-a construit. Toleranţa, incluziunea socială şi unitatea în diversitate reprezintă piloni puternici pe baza cărora întreaga comunitate europeană trebuie să se dezvolte. Resping cu fermitate declaraţiile liderului partidului naţionalist Jobbik, precum şi oricare alte manifestări extremiste care au loc în Europa de astăzi”, a susţinut luni Ana Birchall, potrivit unui comunicat.

Aceasta caracterizează drept ”îngrijorător” faptul că un lider al unui partid, membru al Parlamentului maghiar, are astfel de abordări extremiste care contravin total valorilor UE.

„Cred că este obligatorie o poziţie oficială exprimată de către întregul legislativ maghiar pe această problemă. Îi solicit respectuos preşedintelui Parlamentului de la Budapesta să delimiteze instituţia pe care o reprezintă faţă de declaraţiile colegului său, domnul Gabor Vona”, a precizat Birchall.

Totodată, deputatul PSD a spus că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la nivelul de democraţie din Serbia şi Ucraina denotă „lipsă de inteligenţă diplomatică”.

„Preşedintele nu face altceva decât să antagonizeze state vecine, precum Serbia, cu care noi am avut întotdeauna o relaţie bună scăzând rapid şansele ca România să devină un actor important la nivel regional. Este regretabil că după ani de zile în care preşedintele jucător şi-a ignorat rolul de mediator, introducând voit o stare de conflict între diversele categorii socio-profesionale, în loc să se alăture efortului Guvernului de scoatere a României din izolarea sa externă, Băsescu continuă aceeaşi politică conflictuală, băgând acum zâzanie în relaţiile României cu vecinii săi. Deşi e prea târziu, ar fi cazul totuşi să înceteze”, a mai arătat Ana Birchall.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata