Asiana oferă 10.000 de dolari supravieţuitorilor accidentului aviatic de la San Francisco

Asiana Airlines a oferit 10.000 de dolari fiecăruia din cei 288 de pasageri supravieţuitori ai accidentului aviatic de luna trecută, când o aeronavă Boeing s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din San Francisco, relatează marţi Associated Press.

Purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene, Lee Hyomin, a declarat că suma de bani oferită nu reprezintă o înţelegere, iar acceptarea acesteia nu îi împiedică pe pasageri să dea Asiana Airlines în judecată.

‘Indiferent de prejudiciul suferit, oferim 10.000 de dolari tuturor’, a afirmat Lee, adăugând că ‘ar putea exista situaţii în care este nevoie urgentă de bani, iar această sumă ar putea reduce inconvenientele’.

Citeste si:  Musk confirmă că fabrica Tesla Nevada a fost ținta unui cyberattack „serios”

O aeronavă Boeing 777 a companiei Asiana Airlines a ratat aterizarea pe aeroportul din San Francisco la 6 iulie, accidentul soldându-se cu trei pasageri morţi şi zeci de răniţi. La bord se aflau 307 persoane în total, din care 291 pasageri.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că Asiana a despăgubit deja familiile celor trei pasageri ucişi, fără a da detalii despre suma acestor despăgubiri.

Mama unuia dintre pasageri a afirmat că directorul Asiana a contactat săptămâna trecută familia acestuia la Seul, prin telefon, oferindu-i 10.000 de dolari. Familia a refuzat oferta, temându-se că acceptarea ei ar putea-o împiedica să dea compania în judecată ulterior.

Citeste si:  Copilotul avionului Airbus A320, un german de 28 de ani aparent fără un trecut legat de terorism

‘Am spus nu la telefon. Ne-am simţit ofensaţi şi nu am vrut să acceptăm’, a afirmat Jeong Ouek-yoon. ‘Nu ştiam dacă erau condiţii ataşate la suma de bani oferită’, a continuat aceasta.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a indicat că mai mulţi dintre supravieţuitori au primit oferta în scris. Conform aceleiaşi surse, Asiana a stipulat opt condiţii în această ofertă, însă compania a refuzat să le dezvăluie, evocând posibilul impact al acestora asupra unor eventuale procese.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close