Compania chineză ZTE pune în vânzare pe eBay un smartphone ieftin care operează cu Firefox

Gigantul telecom chinez ZTE a anunţat, luni, că va scoate la vânzare pe eBay, în SUA şi Marea Britanie, un smartphone ieftin care funcţionează cu motorul de căutare gratuit Firefox, transmite AFP.

Telefonul ZTE Open va fi vândut ‘în curând prin intermediul site-ului de vânzări online cu 79,99 dolari şi respectiv 59,99 lire sterline’, precizează grupul într-un comunicat.

Smpartphone-ul nu este blocat în reţea şi poate fi folosit de orice operator de telefonie mobilă. ‘Disponibilitatea mondială a ZTE Open prin eBay înseamnă că mai mulţi consumatori din lume pot, pentru prima dată, să cumpere un smartphone bazat în întregime pe norme deschise’, se mai arată în comunicat.

Firefox OS, conceput de fundaţia Mozilla, face parte din micile sisteme de exploatare mobile care încearcă să reducă dominaţia actuală a sistemelor Android (Google) şi iOS (Apple).

ZTE era, în trimestrul doi, al cincilea fabricant mondial de smartphone-uri, cu 10,1 milioane de unităţi vândute şi 4,2% cotă de piaţă, potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.